El santcugatenc Josep Amorós ha presentat aquest dimecres a la llibreria La Salvatge el seu últim llibre: “Menú degustació”. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’EMD de Valldoreix, l’historiador i professor Juanjo Cortés, i del periodista Òscar Broc, responsable de comunicació de Roca Awards. Broc ha arrencat l’acte amb una introducció sobre la darrera obra d’Amorós que ha estat guardonada en la primera edició dels Premis Roca Awards, que busquen la implicació de literatura i gastronomia.
A continuació ha intervingut Juanjo Cortés, reconegut bibliòfil, que ha fet una anàlisi, des d’un punt de vista generacional, dels referents dels relats que aplega el llibre. Cortés ha afirmat que aquests referents estan “centrats en la cultura pop i la capacitat de seducció” d’obra i autor.
L’autor ha llegit el relat que enceta el seu llibre i li dona títol, i ha signat exemplars fins a esgotar l’estoc que es disposava. Menú degustació és un recull de relats que, com un bon àpat servit amb cura, ens convida a assaborir una selecció exquisida de contes organitzats com un menú literari: “entrants que obren la gana de llegir, plats principals amb substància i postres que deixen un regust inesborrable”.
Josep Amorós, autor: “Entre les seves pàgines hi transiten elements de la cultura pop com Miles Davis, Dennis Hopper, Led Zeppelin, Jane Birkin, Aznavour, Henry Miller o Murakami. Referències que no són només decoratives, sinó ingredients essencials d’una experiència narrativa que juga amb la metaliteratura i, sobretot, batega amb un pols vibrant, atrevit i captivador. Cada conte és un plat únic, una peça breu de mestissatge estilístic i intensitat emocional, cuinat amb una destresa que sorprèn i deixa amb ganes de més. Un festí literari pels paladars que busquen històries amb gust, forma i fons. Bon profit!”
Menú degustació
Autor: Josep Amorós Masachs
Premi Roca Awards 2025 a la millor obra inèdita en català.
Editorial Univers, primera edició octubre de 2025.
16 relats, 125 pàgines.






