960 alumnes s’han preinscrit a P3 i 602 a 1r d’ESO a Sant Cugat

01/06/2020 – REDACCIÓ 

La regidora d’Educació de Sant Cugat, Pilar Gorina, ha detallat en una entrevista a TV Sant Cugat que per aquest pròxim curs 2020-2021 s’han preinscrit 960 alumnes a P3 i 602 a 1r d’ESO a Sant Cugat.

En el cas de P3, hi ha a la ciutat 1.045 infants nascuts el 2017 i per tant el 91,87 % dels nens i nenes s’han preinscrit a les escoles de Sant Cugat. La majoria de famílies han optat per l’escola pública, 580 alumnes (60,42%), i 380 (39,58%) ho han fet en concertada.

Pel que fa als alumnes d’ESO, 480 han optat per un centre de titularitat pública mentre que 122 ho han fet en un concertat.

Enguany el departament d’Educació va demanar prioritzar les prescripcions telemàtiques per la crisi sanitària del coronavirus. Gorina ha explicat que la majoria de famílies santcugatenques han optat per fer-ho de manera telemàtica:Estem molt contents perquè pràcticament la totalitat de les preinscripcions han estat telemàtiques“.

La Mirada és l’escola pública que ha rebut més sol·licituds per P3 (70) i l’Avenç (79) en concertada. Pel que fa a l’ESO, l’Institut Joaquima Pla i Farreras ha estat el centre públic més sol·licitat amb 140 sol·licituds i en el cas dels concertats ha estat El Pinar amb 28 sol·licituds.

Escoles preparades per obrir en la fase 2

Gorina també ha explicat durant l’entrevista que les escoles de Sant Cugat estan preparades per obrir en la fase 2 i es podrà fer amb totes les garanties. Ha assegurat que l’obertura serà molt acotada i “per començar una socialització“.

Pel que fa a l’inici del curs escolar, la regidora ha afirmat que “esperem que al setembre ens acostem a la normalitat. Nosaltres com a municipi posem al servei del departament molts espais de la ciutat per si fes falta al setembre. Hem d’estar preparats per tots els possibles escenaris i estarem preparats pel pitjor escenari“. Per tant l’Ajuntament podria facilitar el curs que ve equipaments municipals com les biblioteques o la Casa de Cultura per ampliar els espais de les escoles.Esperem aquest setembre està molt millor“, ha pronosticat Gorina. Pel que fa a les escoles bressols municipals, el consistori té previst obrir-les en la fase 2: “Tenim les escoles bressol preparades aquest juny per atendre l’alumnat que puguem atendre“.Comparteix

Sant Cugat Magazine #101

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar