Les Lectures a la Fresca celebren el seu 20è aniversari

Les Lectures a la Fresca celebren el 4, 11 i 18 de juliol la seva 20a edició amb tres obres commemoratives: “La Filla del Mar” d’Àngel Guimerà en el centenari de la seva mort, “Estat d’alerta” en homenatge al fundador de la Universitat Internacional de la Pau, Frederic Roda, i el musical “Nevares”, la novetat d’aquesta edició, basat en un conte de Pere Calders.

Dijous 4 de juliol a les 22 h als Jardins del Monestir (Espai dels Castanyers) es durà a terme el muntatge “La Filla del Mar”, adaptada i dirigida per Dolors Vilarasau. Una obra que s’ha seleccionat en commemoració al centenari de la mort d’Àngel Guimerà que es celebra aquest 2024.

La segona setmana de juliol, dijous 11 a les 22 h a la plaça de l’Om, les Lectures a la Fresca han programat “Estat d’alerta”. Es tracta d’un muntatge molt especial perquè commemora els 40 anys de la Universitat Internacional de la Pau i els 100 anys del naixement del fundador, Frederic Roda. L’obra la dirigeix el seu propi fill Ignasi Roda i és una reinterpretació del taller de teatre que ell mateix va dirigir el 1984 amb motiu de la fundació de l’Unipau.

Les Lectures a la Fresca 2024 es tancaran amb el musical “Nevares”, també d’Ignasi Roda i dirigit per Dolors Vilarasau. Aquest muntatge és la novetat d’aquesta edició i es basa en el conte “Aquí descansa Nevares” de Pere Calders. El muntatge compta amb la direcció musical d’Albert Santiago i es durà a terme dijous 18 de juliol a les 22 h a l’Amfiteatre dels Jardins del Vallès.

El Vano
Aquest any, el disseny del Vano que en cada edició any s’ha encarregat a un artista plàstic de la ciutat, s’ha volgut seleccionar d’una forma diferent i s’ha col·laborat amb l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat, que ha realitzat un concurs intern d’on ha sortit guanyadora l’alumna Àmbar Caspari.

Exposicions
Aquest any, per commemorar aquestes 20 edicions de les lectures, els Amics de Pedra i Sang també han organitzat una sèrie d’activitats paral·leles, com l’exposició “Vint anys llegint a la fresca” composta per 20 fotografies de gran format que penjaran dels balcons dels espais més emblemàtics on s’han celebrat les lectures al llarg de la seva història, que han estat un total de 64 places. També es durà a terme del 26 al 10 de setembre a l’Ateneu Santcugatenc l’exposició “20 anys ventant-nos a la fresca” que recull tots els vanos originals realitzats per vint artistes plàstics de la ciutat al llarg d’aquests anys.

Documental
Televisió Sant Cugat també col·labora amb la commemoració d’aquestes 20 edicions de les Lectures a la Fresca amb la realització d’una entrevista amb la seva directora i fundadora, Dolors Vilarasau, on es va un repàs de la història del cicle amb imatges úniques dels muntatges de l’arxiu històric de la televisió. Un programa que podreu veure durant tot aquest estiu al nostre canal de TDT i també a la carta a YouTube.

Comparteix

Sant Cugat Magazine #102

Enquesta activa

Estàs a favor de tallar el trànsit als Quatre Cantons?
×

Directe TV

També et pot interessar