Dental Valles Banner

La Parròquia de Sant Pere torna a recordar el màrtir Sant Cugat el 27 de juliol


22/07/2019 – REDACCIÓ /

El proper dissabte 27 de juliol es celebrarà un any més la missa solemne en honor del màrtir Sant Cugat. Tot seguit, a les 8 del vespre hi haurà l’acte d’homenatge al Màrtir al claustre del monestir.

homenatge-santcugat

Homenatge al màrtir Sant Cugat al claustre del Monestir. Foto de l’Ajuntament.

Aquest esdeveniment recull diversos elements relacionats amb aquest Sant: l’himne del segle setè amb l’ofrena simbòlica de l’olivella, les pregàries de la Missa mossaràbiga i, segons detalla la parroquia en el seu full setmanal, “l’íntima relació del martiri cristià amb la passió de Crist i l’aplec del poble cristià d’avui al mateix indret de culte dels primers cristians”.

Publicitat Dental Valles Banner

També s’oferirà, un any més, la Moixiganga, una dansa que recorda la passió, mort i resurrecció de Jesucrist, en reconeixement als turments patits pel màrtir. Enguany l’Esbart Dansaire Somrius d’or de Sant Fruitós del Bages oferirà el tradicional ball. Altres anys la ballava el Grup Mediterrània.

Després de l’ofrena al sant al claustre, les relíquies tornaran en processó a l’església per ser venerades pels fidels.

Un dia abans d’aquest homenatge de la Parròquia, el divendres 26 de juliol a les 21:30 hi haurà al Claustre del Monestir una lectura dramatitzada de l’obra escrita per Josep Ma. Jaumà sobre el màrtir Cugat.

Publicitat

Deixa un comentari