Voluntariat, sí, gràcies

carmela-fortuny-model-opinio

Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat

De tot el que se’ns demana que fem el que ens costa més és deixar de relacionar-nos socialment. Som humans i estem bé junts. Com pots deixar d’anar a veure els pares, o els avis? Com es deixa de visitar aquella amiga que té un mal diagnòstic clínic? Com podem dormir tranquils sense haver fet cap abraçada des de fa deu mesos?

Ens necessitem els uns als altres, i ara que hem de limitar la interacció social encara es posa més de manifest. El fet és que necessitem que ens cuidin i volem cuidar. Moltes persones de Sant Cugat dediquen una part del temps lliure a realitzar un servei als altres o a la comunitat, sense esperar res a canvi. Fan voluntariat i ho fan per donar resposta a una necessitat que pot ser comunitària, de protecció, social, cultural, ambiental o internacional. Senten aquesta necessitat d’interaccionar amb l’altre i fan el pas cap a l’acció voluntària. A Sant Cugat tenim la sort de tenir una Oficina del Voluntariat on les entitats  fan crides i els veïns i veïnes, de més de setze anys, poden triar en quin projecte s’impliquen.

El dia 5 de desembre es reconeix, des de fa anys, l’esforç de totes les persones voluntàries. Enguany vull fer arribar el meu absolut reconeixement i gratitud als voluntaris i voluntàries de Sant Cugat. Em sento molt orgullosa d’aquesta ciutat, però encara m’hi sento més de la seva gent.

Feu un comentari