“Un any després”

francesc-duch-model-opinio

Per Francesc Duch, Tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal a l’Ajuntament de Sant Cugat

Fa un mes del primer aniversari de la presa de possessió del “Govern del Canvi” a Sant Cugat. Fet que ha portat a l’oposició la força política que havia conduït la ciutat de manera ininterrompuda els darrers 32 anys.

Aquest fet ja justificava el canvi necessari. L’alternança és un indicador de qualitat democràtica. Qualsevol govern, de qualsevol signe que es perpetuï, genera inevitablement anticossos perillosos: rutines viciades, conformisme, amiguisme, i tantes coses més…

És evident que aquesta ciutat necessitava un canvi de rumb i un nou impuls per aconseguir noves fites per a la ciutat i alhora treballar per garantir la cohesió social entre les persones i la cohesió territorial dels nostres barris. En aquest Sant Cugat que avança amb força hi ha persones que s’estan quedant enrere. Per això, el pacte de govern fixava 4 prioritats: l’emergència climàtica, de l’habitatge, democràtica i social.

Des del primer moment ens vam posar a treballar, però val a dir que aquest primer any no ha tingut els resultats que esperàvem. Dos factors ho han provocat: El desgavell absolut que ens hem trobat a l’Ajuntament i la COVID-19. No obstant això, malgrat les dificultats, estem implementant totes les mesures necessàries per refer la situació i poder aplicar el programa de canvi que Sant Cugat necessita.

Feu un comentari