“Tornem la cultura a les persones”

EstherMadrona-model-opinioQuan diem que Sant Cugat és una ciutat que brilla pel seu teixit cultural i associatiu no diem cap mentida: només en l’àmbit cultural hi ha centenars d’entitats que donen vida a la vila des de punts de vista diferents.

Aquests agents, en definitiva, fan una gran tasca de dinamització social i cultural; una feina de valor incalculable que cal reconèixer i respectar. Treballen pel bé comú de totes les persones.

L’administració pública, i la regidoria de cultura en concret, ha d’actuar com a facilitadora de totes les iniciatives que surten des de la base: cal crear espais de participació real per traçar un pla d’acció cultural que respongui als objectius de les polítiques culturals.

Per això, durant aquest novembre reactivarem les taules sectorials de cultura, espais de participació per als agents culturals que treballen una especialitat cultural concreta, i també el consell de cultura. Aquests òrgans han de ser espais de participació efectiva i de qualitat; eines de treball, debat i reflexió per teixir xarxa entre entitats i administració i així fer ciutat de forma conjunta.

Caminem cap a la democratització de la cultura, una cultura de tothom i per a tothom: no es tracta només d’assegurar l’accés al consum cultural, sinó d’assegurar l’accés a la creació i dinamització cultural.

Feu un comentari