Site icon TV SantCugat.cat

Sí a l’Anella Verda

jordi-corretja-opinio-destacat

Per Jordi Corretja, Espai de trobada

Pràcticament tothom estarà a favor que cal lluitar contra el canvi climàtic i baixar les emissions de CO₂ per salvar el planeta. El problema comença que quan es prenen mesures concretes i cal un petit sacrifici de cadascú, tothom es posa les mans al cap. Ara, fins i tot, ha sortit una campanya contra l’anella verda sense cap mena de rubor.

Aquestes mesures s’estan implantant a tot arreu, i sí, un cotxe no és el culpable de tot l’escalfament global però sí la suma de tots els cotxes a Sant Cugat i a tot el món.

Un dels arguments en contra és el caos i el col·lapse que genera només posar un carril pels cotxes i l’altre per les bicicletes. Potser cal pensar a agafar només el cotxe si és imprescindible, com ara portar gent gran amb poca mobilitat i fer el trajecte, per exemple, a l’estació caminant o en bicicleta. Si anem més lluny, en alguns casos tot i que també podem anar caminant, també podem agafar rutes alternatives. Així per anar a Mira-sol o al centre comercial podem anar per la ronda nord, al costat de la Renfe, zona no afectada per l’ampliació del projecte de l’anella verda. Amb l’anella verda cal paral·lelament un canvi de cultura i circular menys en vehicles contaminants si no és necessari, i així el trànsit en les zones afectades serà més fluid. La supervivència del planeta terra és una bona raó per fer aquests petits sacrificis. I permeteu-me dir-vos que mentre pugueu fer exercici feu-lo perquè si no us rovellareu i també és dolent per la salut.

Exit mobile version