Sedició

 

Sedició, aquell constructe juridicopolític, inexistent en altres països europeus, posat en marxa amb la sentència als presos polítics ja està tenint conseqüències.

La setmana de la sentència ha sigut copsada per nombroses mobilitzacions amb diferents formes arreu del territori. Desenes de milers de persones s’han manifestat en contra d’una sentència considerada dura i desmesurada. No és casual, doncs, que a la vaga i jornada de mobilització convocada pel divendres 18 d’octubre, s’hi afegissin col·lectius i persones no independentistes però conscients del retrocés en drets que estem vivint. Els estibadors, el sindicat de llogaters de Barcelona o els Comuns en són un clar exemple.

I és que això de la sedició, tindrà greus conseqüències de cara a futures mobilitzacions de qualsevol àmbit. Enfrontar-se a les injustícies pot sortir molt car a partir d’ara. Ens trobem en una situació excepcional on resulta difícil veure’n aigua clara. Ara bé, la defensa dels drets polítics, socials i de protesta hauria de ser un compromís col·lectiu i prioritari per a qualsevol democràcia en condicions. I en això estem, perseverants i convençuts!

Feu un comentari