“Sant Cugat amb lupa”

marco-simarro-cup

Sant Cugat, 2020, un 30,4% té dificultats per arribar a final de mes; un 18,1% per pagar l’habitatge i les despeses de la llar i un 9,2% per pagar les despeses d’alimentació i neteja. Seguim indagant en el darrer informe de l’Observatori Sociològic i trobem que el 37,8% no pot permetre’s cap estalvi a final de mes; el 21,2% no pot afrontar una despesa imprevista de 750 €; el 18,9% no pot fer vacances un cop l’any i el 6,4% no pot mantenir una temperatura prou càlida o fresca en els mesos de més necessitat. D’aquests darrers 4 indicadors, un 11,5% de la població (més de 10.000 persones) no en pot assumir 3 o més, el que equival a dir que són persones en situació de greus necessitats econòmiques. 

Amb les dades a la mà, fa la sensació que a Sant Cugat hi ha una realitat que ha sigut (qui sap si intencionadament) obviada. Una realitat que molts ja intuíem i vivíem, sigui a través d’experiències personals o dels col·lectius socials i polítics dels quals participàvem. Aquesta realitat és representada per un percentatge molt elevat de veïns i veïnes; no en va, la nostra és la 6a ciutat amb més desigualtats de l’Estat. 

Ni podem, ni hem d’obviar aquesta realitat i estem en total obligació de posar-hi remei i fer de Sant Cugat una ciutat amb oportunitats per a tothom i, en essència, d’aquí el pacte de govern i la necessitat d’aquest canvi polític. Tenim feina.

Feu un comentari