Quin tipus de ciutat volem?

Quin tipus de ciutat volem?

jesus-carballo-model-opinio
A ningú se li escapa que el comerç local de Sant Cugat està vivint moments molt complicats. Hi ha molts factors que expliquen aquesta delicada situació. Des de l’auge del comerç electrònic, els canvis d’hàbits en el consum dels clients o a la proliferació de diferents centres comercials a la zona.

Si a tot això li sumem la implementació durant el passat any d’una zona verda gegant amb milers de places al centre de la ciutat, el problema s’agreuja encara més. Des que es va implantar la zona verda, el pas de les persones per l’eix comercial es va reduir un 20% durant el primer mes, un 15% en els següents mesos, mentre que al mes d’agost quan no funcionaven les zones verdes i blaves, aquesta xifra va ser només del 2%. A més, la zona verda està provocant que diferents comerciants es plantegin deixar el centre de la ciutat per anar a zones perifèriques amb facilitat d’aparcament. I el que és pitjor, estem patint el tancament de molts negocis i més que vindran. Si aquesta dinàmica va a més, ens podem quedar sense comerç al centre de la ciutat, que acabaria sent la perversió de tot aquest sistema.

Hem de deixar clar que des de Sant Cugat Comerç no estem en contra de les places de rotació de pagament, és més, nosaltres som favorables a la zona blava propera a la zona comercial. Sense anar més lluny, hem proposat al consistori ampliar la tarifa Plis Plas als 30 minuts. El que no estem d’acord és que la zona verda sigui tan cara, sobretot per a la gent que ve de fora de Sant Cugat. El comerç local no viu només de les persones residents a la ciutat, necessitem també la gent de Terrassa, de Sant Quirze, de Rubí, de Barcelona o de Cerdanyola. És per això que hem d’oferir el màxim de facilitats als nostres clients perquè vinguin a comprar, i no posar pals a les rodes.

Des de l’associació fem una crida a valorar molt bé les conseqüències d’aquesta transició a la ciutat sense cotxes, ja que si això vol dir ciutat sense comerç, estarem promocionant els desplaçaments de vehicles cap als centres comercials. Volem ciutats compactes? Ciutats amb béns i serveis? Què és exactament el que volem? Aquesta és la gran pregunta que hem de debatre en els propers mesos abans de prendre segons quines mesures. És per això, que tot i que actualment estem en fase de creació d’una taula de treball amb l’Ajuntament, apel·lem a la responsabilitat de totes les forces polítiques, per poder debatre i trobar solucions realistes a l’atzucac actual.

Feu un comentari