Quin és el projecte cultural del govern del canvi?

carmela-fortuny-model-opinio

Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat

El 2015 s’aprovava, per unanimitat de tot el consistori, la creació del Consorci de la Unió, un projecte de ciutat que garantia la continuïtat de l’entitat centenària de La Unió i alhora proveïa a la ciutat d’una nova sala d’espectacles amb un aforament de 400 butaques. Es tractava d’un projecte cultural ambiciós teixit amb la complicitat de l’entitat, totes les formacions polítiques i el govern. Una feinada liderada per l’alcaldessa Conesa i el regidor Escura.

Aquest consorci, efectivament, naixia amb una clara vocació de servei públic. Per una banda la ciutat ampliava l’oferta cultural al centre de la ciutat, completant l’oferta del TA i del Teatre de Mira-sol. Per una altra banda, dinamitzava el centre i finalment, posava a l’abast de creadors i entitats un nou espai de dimensions ideals per donar continuïtat als seus projectes. Alhora, permetia, a La Unió, donar continuïtat al seu projecte i al de les seves seccions.

Ara, el 2020, l’edifici està acabat fa més d’un any, però les portes continuen tancades i la gent de la Unió no hi poden entrar. El govern del canvi qüestiona la fórmula del consorci i critica la gestió anterior. Resultat: un equipament cultural nou al centre tancat des de fa més d’un any. Mala peça al teler. Primer va ser la sala polivalent, ara li ha tocat a la Unió. Quin és, doncs, el projecte cultural del govern de l’alcaldessa Ingla?  

Feu un comentari