“Per nadal tothom al corral”

model-opinio-jordi-corretja

Ja el tenim aquí, ja tenim un altre Nadal a la cantonada, moment màgic quan érem petits, temps de retrobament amb els teus i cada vegada més absències destacades que no tenen remei, però malgrat tot, l’esperit nadalenc arriba cada any i és motiu de felicitat per a moltes persones, creients o paganes, ja que ho associem a retrobament familiar.

Són temps durs, no tothom podrà estar a prop de la seva gent. Hi ha moltes famílies amb joves que han hagut de marxar per trobar oportunitats que aquí no tenien. També hi ha gent nouvinguda de diverses religions que han deixat enrere molts éssers estimats. També tenim presos polítics, pares o mares que no podran estar amb els seus fills ni familiars el dia de Nadal.

Però malgrat tot, crec que hem de celebrar el Nadal mentre puguem en homenatge als que no hi són i pels més petits i petites. Celebrant que Jesús va néixer, un Jesús que es revoltaria contra les injustícies que han fet i fan amb el seu nom.

Recuperem l’esperit del Nadal, màgic però no consumista, de retrobament, de gestos de fraternitat. Entre la gent d’aquí i la nouvinguda i al revés, perquè la gent nouvinguda es deixi estimar per la gent d’aquí perquè normalment han rebut tant que no se’n fien de ningú.

Per una Catalunya multicultural amb personalitat pròpia, Visca el Nadal!!

Feu un comentari