Novembre feminista


Aviat serà 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Però el 25 no acaba el mateix dia, el seu esperit de canvi i reivindicació ens haurà d’acompanyar en el nostre dia a dia. Perquè sense fer canvis, el nostre món continuarà matant, violentant i cosificant a les dones. Necessitem canvis estructurals, de base, de valors. Que aquests es reflecteixin en el nostre dia a dia, en les nostres paraules, però sobretot en les nostres accions, si no de res serviran.

Eduquem-nos revisant totes aquelles creences que se sustenten en estereotips de gènere, aquelles formes de transmissió per acció o omissió que aboquem als altres, així podrem transmetre a la nostra descendència altres valors de cooperació i equitat.

Formem-nos amb perspectiva de gènere per revertir en els diferents àmbits de cada persona. A mi, per néixer dona, no em va donar una perspectiva diferent de l’imperant de la meva societat, però la meva mirada va canviar amb l’experiència vital i amb la necessitat de desestructurar creences que no em servien.

Crec que la revolució interior porta a una de col·lectiva. Perquè el que ens passa també li passa a l’altre i el dolor deixa de ser sols meu per compartir- lo amb altres dolors semblants.

Aquest 25 de novembre tornem al carrer per reivindicar el que falta i el que no podem perdre doncs s’ha aconseguit amb la lluita constant de moltes dones predecessores, tornem a interpel·lar als homes, doncs la nostra lluita hauria de ser la seva, crear societats justes i igualitàries, tornarem a sortir per nosaltres, les nostres filles i fills i per totes les persones que agafaran el relleu.

Feu un comentari