Site icon TV SantCugat.cat

“Més urnes i més política…”

Carmela-Fortuny-juntst-opinio

Més urnes i més política


Estem satisfets d’aprovar l’acord unitari plantejat per l’ACM i l’AMI, organitzacions de les quals en forma part l’Ajuntament de Sant Cugat tot i lamentar l’abstenció del grup municipal del PSC. Satisfets de què Sant Cugat s’adhereixi a més del 80% dels ajuntaments de Catalunya que han convocat plens extraordinaris per aprovar la mateixa moció. Podríem parlar de les formes, de la resposta institucional del nostre Ajuntament, dels tempos en un moment que calen respostes unitàries i ràpides, però avui volem parlar d’amnistia, de llibertat i d’autodeterminació..

100 anys de presó és una barbaritat. La sentència condemna els presos polítics, a la democràcia, a la política i a Catalunya. La sentència condemna a tothom, també als 2.300.000 electors de l’1 d’octubre. La sentència l’ha escrit una justícia inhumana i profundament antidemocràtica. Constata l’absoluta falta de garanties. Els condemnen per sedició però ja havien aplicat el prejudici de rebel·lió per prendre’ls els seus drets polítics. Els danys que ja s’han produït són irreparables. I ara el dany que la sentència infligeix és injustificable. L’Estat espanyol (tingui el color que tingui, es digui Rajoy o es digui Sánchez) enterra drets, llibertats i democràcia, i un dels principis democràtics essencials, que és el dret a una justícia justa.

Si per posar urnes ens condemnen a tots a 100 anys de presó, la resposta és clara. Més urnes i més política. Quan ens volen dir que no hi ha camins per la independència, la sentència demostra que la independència és el camí.

Exit mobile version