“Més “Educació… 360º” i menys PIN parental”

Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat

La meva filla i el meu fill han anat a escola a Sant Cugat i han gaudit, també, de programes escolars complementaris municipals. A Sant Cugat fa molts anys que es treballa una oferta d’activitats relacionades amb els valors i el coneixement del municipi.

Parlo del Pla de Dinamització Educativa que s’ofereix a tots els centres educatius del municipi, són tallers relacionats amb la violència masclista, la diversitat, la discapacitat, el medi ambient, entre d’altres. Suposa una feinada pels serveis tècnics municipals d’educació però te un fort fonament educatiu.

En la Convenció dels drets dels Infants de les Nacions Unides (1989) els nens i les nenes deixen de ser considerats com a objectes de protecció per convertir-se en subjectes titulars de drets. Les famílies tenim el deure d’educar els nostres fills i filles però no són una propietat.

A Sant Cugat, escola, família i ciutat, afortunadament, fem pinya i eduquem els infants per a que siguin persones amb criteri que respectin tot el que significa “l’altre”. Per aquesta i altres raons, des de l’octubre del 2012, Sant Cugat està reconeguda per la UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància.

Per tot plegat, davant la proposta de VOX: més “Educació 360º” i menys Vetos Parentals.

Feu un comentari