Site icon TV SantCugat.cat

“L’acústica als…”

Flora-puntos-opinio

“L’acústica als concerts simfònics”

Al llarg de la història l’orquestra ha anat evolucionant. Des dels seus orígens d’una orquestra de cambra fins a arribar a una orquestra simfònica. A l’inici, en els seus orígens, els concerts de cambra s’interpretaven en espais com la cort o esglésies, fins a arribar a les sales de concerts que neixen al segle XIX. Actualment els concerts simfònics s’interpreten en sales de concerts, en auditoris amb unes condicions acústiques molt bones

A Sant Cugat, quan actua l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, transformen l’escenari del teatre en una caixa acústica. Aquest espai és de fusta, material que afavoreix la ressonància i la projecció del so dels diferents instruments que componen l’orquestra simfònica. Els instruments de vent tenen un so més penetrant, sonen més fort que els instruments de corda i gràcies a aquesta campana acústica i que els instruments de corda estan al davant dels de vent, podem sentir l’orquestra equilibrada.

És important que una orquestra, que normalment assaja en un espai diferent d’on fa els concerts, tingui l’oportunitat de fer alguns assaigs als escenaris, per tal que cada músic pugui escoltar el seu so i també el so dels altres músics. A més en un espai on hi ha més ressonància, s’ha de tocar més a poc a poc i també més articulat. Per contra, en espais més secs s’ha de tocar més ràpidament i més lligat.

Us recordem que els dies vinents, divendres 27 a les 21 h i diumenge 28 a les 19 h de desembre, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, sota la direcció de Josep Ferré, interpretarà el tradicional Concert de Valsos i Danses en el que el repertori combinarà la música de Strauss amb obres i danses catalanes entre les quals, com és habitual, interpretarem les Nadales Catalanes de S. Brotons i a més comptarem amb la participació del Grup de Dansa Laura Esteve i del tenor Josep Fadó.

Us hi esperem a tots!!!

Exit mobile version