“La Simfonia del Nou Món”

FloraPuntos_model-opinio

El divendres 22 de novembre a les 21 h al Teatre-Auditori Sant Cugat, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat interpretarà l'”Obertura Cavalleria lleugera” de Franz von Suppé, el “Concert per a flauta i orquestra, op. 64” de Fèlix Mendelssohn amb la flautista santcugatenca Elisabeth Franch i la “Simfonia núm. 9 del Nou Món en mi menor” d’Antonín Dvorák, sota la direcció del director convidat Salvador Brotons.

Dvorak va escriure la “Simfonia del Nou Món” durant una estança llarga que va passar als Estats Units l’any 1893. L’obra es va estrenar el 15 de desembre de 1893 al Carnegie Hall de Nova York. Una obra escrita amb influències americanes com també europees (eslaves). La gran popularitat que va aconseguir aquesta obra va suposar que s’eclipsessin altres obres d’ell.

Antonin Dvorak va néixer a Nelabozeyes a l’antiga Xecoslovàquia l’any 1841 i va morir a Praga l’any 1904. Va escriure al llarg de la seva vida nou simfonies com també ho varen fer, Beethoven, Schubert, Bruckner i Mahler. Us hi esperem!!!

Més informació a www.simfonica.cat.

Feu un comentari