Site icon TV SantCugat.cat

La ciència i el que està per descobrir

jordi-corretja-opinio-destacat

Per Jordi Corretja, Espai de trobada

Moltes vegades tenim la temptació de negar coses perquè “no és científic” o bé creure que les coses són com són, com si no es pogués descobrir una alternativa al nostre coneixement. Últimament amb la revolució tecnològica dels nostres dies està relativitzant aquesta creença però moltes vegades rebutgem plantejaments si no ens els demostren.

I jo em pregunto, la ciència abans de demostrar-la que és? Quan encara no està demostrat investigadors ho han estudiat i han presentat conclusions, i després una cosa que no era ciència ha passat a formar-ne part.

Hi ha camps com l’astrologia que estudia la influència dels astres sobre el comportament de les persones. Hom pot dir que això no està demostrat però caldria dir-li que el contrari tampoc i per tant no es pot descartar. De fet, si que hi ha una demostració que el sol i la lluna influeixen sobre el comportament dels éssers vius que hi ha a la terra per tant es tracta així de veure quina interpretació concreta es fa, que també en pot haver d’equivocades però al cap i a la fi és un terreny obert a l’estudi i a la investigació. Jo animaria la gent a investigar el que no està demostrat en tots els terrenys, i a innovar perquè això és la clau del desenvolupament.

Exit mobile version