“Guinovart interpreta Brahms amb l’Orquestra Simfònica Sant Cugat”

FloraPuntos_model-opinio

Les grans orquestres del món tenen sovint, a més del director titular, directors convidats de prestigi. La Simfònica Sant Cugat, que aquesta temporada celebra el 30è aniversari amb una programació de primera divisió, no n’és pas una excepció. Uns quants concerts de la temporada són dirigits pel mestre Josep Ferré, que n’és el director titular des dels inicis, i d’altres per directors convidats, tant catalans com de terres llunyanes. El fet de tenir una nova batuta estimula els músics, i és també un al·licient per als espectadors.

El proper concert de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat tindrà com a director convidat Edmon Colomer, que ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès, Filarmónica de Málaga, Orchestre de Picardie (França) i Daejeon Philharmonic (Corea del Sud).

A més, aquest concert tindrà un altre convidat: el pianista Albert Guinovart. Es tracta d’un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. Ha tocat per tot Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb orquestres diverses. És conegut pels seus premiats musicals: “Mar i Cel”, “Flor de Nit”, “Gaudí”, “Scaramouche”…, entre d’altres.

El concert, que tindrà lloc el 14 de febrer al Teatre-Auditori Sant Cugat i el 16 de febrer al Teatre-Auditori La Massa de Vilassar de Dalt, estarà dedicat a Johannes Brahms (1833-1897). S’hi interpretaran dues peces: el concert per a piano i orquestra número 1 en Re Menor –que va ser estrenat el 1859 amb el mateix Brahms com a pianista; en aquesta ocasió el pianista serà Albert Guinovart-, i la simfonia número 2 en Re major, que va ser composta en un temps rècord (quatre mesos), sobretot si ho comparem amb el temps que Brahms va invertir en la primera: 20 anys.

Us hi esperem!

Feu un comentari