Confinament desmesurat

model-opinio-jordi-corretja

Per Jordi Corretja, Espai de trobada

La majoria de la gent ja té una actuació responsable i es protegeix d’aquest virus maleït que és el coronavirus. Es tracta de mesures d’higiene, que segurament eviten agafar altres virus, relacionar-se presencialment amb un reduït nombre de persones i prendre mesures de protecció quan sortim al carrer o ens relacionem amb més gent.

De tota manera calia fer alguna cosa davant l’augment de casos positius, no sabem si a causa d’una minoria que no pren mesures, o bé perquè és una cosa inevitable per molt que ho vulguem frenar.

Les mesures de confinament per dir-ho d’alguna manera d’aquesta segona onada del virus són una mica menys imbècils que les primeres. Fixeu-vos que no dic més intel·ligents sinó menys imbècils.

A la primera onada que es van saturar els serveis mèdics, potser per la inexperiència i alhora improvisació es van tancar tots els negocis menys els d’alimentació i altres serveis essencials. A veure si pots anar a comprar al supermercat amb mascareta i afluència limitada sense risc ara s’ha vist que també es pot fer a una botiga genèrica que no sigui d’alimentació aplicant els mateixos criteris. Però van obligar a tancar sense deixar de cobrar impostos i a vegades no pagant a temps les ajudes promeses. Després ens van tancar tots a casa, però tranquils que si moriu de colesterol alt o sucre alt o d’un atac de cor per no fer exercici no surt a les estadístiques de la covid i tots contents.

Ara han tancat tots els bars i restaurants, només poden obrir per oferir quelcom per emportar-se.

No importa si alguns prenien les mesures pertinents i altres no, tots al mateix sac. Després per evitar “el botellón” de joves a la nit, tots a casa a les deu de la nit. Aquí a Catalunya som més estrictes que la norma, si a la resta de l’estat era a les 23 h, hora suficient per evitar festes a la matinada, aquí fixem les 22 h com bons minyons, mentre que qui ha ideat aquesta mesura fa festes multitudinàries a Madrid, i no passa res.

No dic que no s’hagin de prendre mesures addicionals, però creieu que dictant normes forassenyades la gent obeirà? Per exemple, una parella que no viuen al mateix pis, n’hi ha moltes joves i grans, amb la lògica del confinament teòricament no poden ni fornicar ni fer-se petons, però és clar, els prostíbuls oberts. En fi, no es tracta de no posar mesures per evitar la propagació del coronavirus sinó de posar mesures intel·ligents i no indiscriminades.

Feu un comentari