Camp de golf? No, gràcies

marco-simarro-cup

Per Marco Simarro, regidor de Joventut, de Participació i Barris

A Can Sant Joan (a cavall entre Rubí i Sant Cugat) hi tenim més de 80 hectàrees de sòl públic, propietat de l’INCASÒL. Allà, fins fa uns anys, s’hi jugava al golf. El que vindria a ser un ús privatiu d’un espai públic.

Resulta que aquell espai verd gegantí ja no acull aquesta pràctica esportiva a causa de la fallida de l’empresa que ho gestionava. Doncs bé, qualsevol persona podria pensar que recuperar totes aquestes hectàrees per a un ús públic i reconvertir-les en un gran parc interurbà amb tantíssimes possibilitats (des del lleure o l’activitat esportiva a l’activitat agroecològica) és el camí a seguir. Un seny que és compartit i és la voluntat dels respectius Ajuntaments directament implicats.

Semblaria, doncs, que no hi ha cap inconvenient en treballar en aquesta línia. Doncs no! Resulta que hi ha qui encara té aspiracions absurdes com la de recuperar el golf. I, a sobre, qui les té n’és la propietat, l’INCASÒL, capitanejada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Enfront de la voluntat popular de diverses entitats d’ambdues ciutats i enfront de la voluntat política d’ambdós consistoris, el conseller proposa tornar a l’ús privatiu i gens sostenible d’aquests terrenys públics. Algú ho entén? No volem, i ningú necessita, cap camp de golf a Can Sant Joan!

Feu un comentari