“Cal un govern fort”

PereSoler-model-opinio
El resultat electoral del passat diumenge ha deixat un panorama similar al què hi havia amb una complexitat per formar govern. No tindrem sortida si tothom s’enroca. Cal ser generosos i tenir màniga ampla en les negociacions.

El què destaca és l’enfonsament de Ciutadans, un partit sense rumb a la baixa, amb fuites per tot arreu, sense full de ruta, amb el seu caràcter destructiu, barroer i poc elegant, ha rebut el que ha sembrat. Per altra banda l’explosió de Vox ens deixa perplexos, el suport a l’extrema dreta aflora després de 40 anys amagat a les files de la dreta recalcitrant. El fracàs del PP tampoc passa desapercebut, no ha arribat als 100 escons pronosticats i podrà continuant fent la pinça amb Unides Podemos, o els indefinits d’En Comú Podem, que només tenen el repte de superar als socialistes, com si no tinguessin més propostes per a la ciutadania. JuntsXCat recull el desgast d’ERC, movent l’electorat independentista. Per últim felicitar a les dues forces que han entrat, de manera testimonial i que molt possiblement han decebut als seus, Més País i la CUP pels resultats.

Ara els socialistes, malgrat guanyar d’una manera no esperada, haurem de saber plantejar solucions i diàleg a la resta per poder desbloquejar la situació. Estem segurs que entre tots ho podrem fer.

Feu un comentari