Transparència, sí gràcies

model-opinio-ramon-gutierrez
El descrèdit de la política és un fet. En els últims anys els casos de corrupció s’han multiplicat i apareix la necessitat d’incorporar nous mecanismes de rendició de comptes.

Tant la ciutadania, com les lleis ens obliguen a relacionar transparència i bon govern. Necessitem instruments que informin la ciutadania i permetin fer un seguiment exhaustiu de l’activitat de les administracions.

Per això els comuns hem presentat una proposta, innovadora sí, però que a molts ajuntaments ja s’està fent. Proposem implantar un sistema de Cartes de Serveis a tots els serveis públics municipals, de manera que tothom pugui saber quins serveis dona l’Ajuntament. Alhora cal millorar instruments com la web municipal, amb un espai on es pugui consultar el pressupost de forma intuïtiva, els acords de Ple o de Junta de Govern, els sous, les agendes i els currículums dels polítics i el personal directiu.

Esperem que tots els partits del Ple se sumin a la nostra proposta. La ciutadania no entendria seguir amb les pràctiques opaques a l’administració.

Deixa un comentari