Mai havíem viscut res igualPer Carmela Fortuny, regidora de l’Ajunament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat

Ha passat més d’un mes d’ençà que aquest virus va paralitzar la nostra ciutat, el país i pràcticament mig món. Mai havíem viscut res igual.

El virus ha abaixat les persianes dels nostres carrers, ha deixat les escoles buides, ha tancat a tothom a casa i, fins i tot, ha confinat Sant Jordi, els llibres, les roses i els concerts. No reconeixem Sant Cugat.

Moltes persones han perdut la vida, altres lluiten a l’UCI per tornar a respirar i moltes, sortosament, s’han recuperat. El virus ha fet estralls a les residències de gent gran i en l’àmbit laboral la situació és més que greu. Molts han hagut de tancar el negoci o han hagut de tramitar l’atur o tenen un ERTO. Mai havíem viscut res igual.

Per superar tot això, que ho farem, ens cal remar junts, en la mateixa direcció. Tots els sectors, públic, privat i tercer sector hi podem fer alguna cosa. Està clar que els governs són els que han de gestionar i fer que les coses passin, però no ho poden fer sols. Són necessaris grans acords de ciutat, de país, no n’hi ha prou amb acords de govern. Anem amb compte amb aquest virus, no sigui que a més de la crisi sanitària, econòmica i social no provoqui també, una crisi democràtica. Mai havíem viscut res igual i per això cal generar confiança, espais de debat, un treball conjunt amb voluntat clara de sumar.

Aviat farà un any de les eleccions municipals, llavors la suma entre 3 no va costar gaire, però aquella suma no era per afrontar una crisi, era per derrotar un “enemic” polític i assolir el govern de la ciutat. Ara l’enemic és el virus, esperem que aquest govern sàpiga sumar contra la Covid-19, per cert, molt més perillós que el grup de Junts per Sant Cugat.

Deixa un comentari