Filles de Cynisca
Regidor de Seguretat Ciutadana i de Via Pública, Esports i Benestar Animal a l’Ajuntament de Sant Cugat

Les olimpíades a l’antiguitat estaven vetades a les dones. Però va ser una princesa espartana (on les dones eren educades en l’esport), Cynisca, qui va aconseguir convertir-se en la primera campiona olímpica el 396 aC. I ho va fer fent servir un truc; la carrera de quadrigues, que era l’única prova en què no es premiava a l’atleta (el conductor), sinó al propietari dels cavalls. I així Cynisca (propietària d’unes magnífiques quadres, cosa que només podien les espartanes) va guanyar la corona olímpica.

Va fer gravar al santuari d’Olímpia: “Reis d’Esparta són els meus pares i germans, Cynisca, guanyadora amb un carro de ràpids cavalls, erigeixo aquesta estàtua. I em declaro com l’única dona de tota Grècia que ha guanyat aquesta corona.”

Des d’aquesta primera victòria l’esport femení ha aconseguit trencar moltes barreres, però encara en queden. Per sort, a Sant Cugat les dones s’estan convertint en una clara referència en l’esport amb victòries com les de l’Hoquei Junior amb la copa de la reina, el Rugby i el Vòlei amb l’accés a play off, l’atletisme del Muntanyenc i molts altres. Tot un orgull per a la nostra ciutat.

Des de l’Ajuntament de Sant Cugat hem agafat el compromís de promocionar l’esport femení, i no fallarem! Va per vosaltres, filles de Cynisca de Sant Cugat.

Deixa un comentari