Contra la sentència, independència!

model-opinio-jordi-corretja
“Finalment ha arribat la sentència del Tribunal Suprem. Una sentència que només hagués estat justa si hagués estat absolutòria. Però no, l’estat s’ha venjat i no li importa inventar-se uns delictes inexistents per perseguir coses com convocatòries de manifestacions pacífiques, el dret a debat d’un parlament o bé perseguir posar urnes quan fins i tot això que estava al codi penal espanyol posat per Aznar ho va derogar el Zapatero. Però a Espanya tant li fa, totes les formes de lluita empra contra les reivindicacions independentistes, passant per les clavegueres de l’estat, utilitzant la mentida i banalitzant el terrorisme. I el resultat és una condemna de 100 anys de presó en conjunt a unes persones honrades mentre que lladres i terroristes d’estat han estat indultats.

I així ha estat com la violència ha aparegut a Catalunya, una violència buscada des de l’estat per desacreditar el moviment independentista i per justificar la repressió. És per això que ara no ens vinguin tots els pseudointel·lectuals de tertúlia de mitjans espanyols de responsabilitzar l’independentisme i els seus dirigents. El menyspreu i la injustícia junt amb la negativa a dialogar, primer de Rajoy i després de Sánchez, són els veritables responsables del que està passant a Catalunya, on aquesta setmana hi ha hagut multitudinàries protestes pacífiques coexistents amb episodis violents.

La dreta espanyolista aprofita per demanar un nou 155. Quin descobriment més apassionant han tingut aquests de poder governar un territori sense ser escollits a les urnes. Què volen? Que augmenti la violència? I després es queixaran del que hauran provocat? Davant d’uns dirigents espanyols tan irresponsables potser Europa hauria de fer un 155 a Espanya.

Deixa un comentari