No volem cap homenatge22/07/2020 – Carme Marcet

L’Ajuntament de Sant Cugat ens convida a un acte d’homenatge per les famílies que han perdut algun familiar per la pandèmia. Les famílies dels avis morts per la covid-19 no volem cap homenatge.

L’acte d’homenatge a les víctimes de la pandèmia ha tingut lloc al Claustre del Monestir

Els nostres pares i mares, que vivien en una residència per tal d’estar ben atesos, han mort de la manera següent: sense contacte amb cap familiar malgrat que els fills reclamaven el dret de veure’ls de manera restringida i controlada. Però veure’ls. Ens ho van negar. Confinats a la seva habitació. Sols.

Els que cognitivament estaven afectats, confinats en un espai comú. La mare, 92 anys, sola en una gran sala preguntava als qui passaven: per què m’heu castigat? Un cop malalta de covid-19 la van portar a l’hospital. Possibilitat de veure-la? Cap. Denegat.

Una trucada de matinada d’un metge desconegut: la seva mare és morta. En el moment de morir estava sola.

Publicitat

Taula Tercer Sector


No hem pogut recollir les seves coses. No l’hem pogut veure. Hem enterrat un taüt. Possibilitat que els fills, 7, puguin assistir a la cremació? Cap. Denegat.

No volem cap homenatge. Volem DIGNITAT pels avis que viuen a les residències. Volem que els polítics deixeu de fer política i feu una GESTIÓ CORRECTA de la situació. Que estigueu a l’altura. Però no hi heu estat al principi, ni durant, ni hi estareu. Aquest tren ja l’heu perdut! Tant us costa veure que a les residències la covid-19 hi entra per cuidadors? Que fan torns de 8 hores i marxen i tornen l’endemà? Tant us costa veure que les residències fan d’hospital sense ser-ho? Ajudar-les i no només desinfectar-les i fiscalitzar-les?

Ara no volem cap homenatge. L’acte que proposeu és un acte polític més per a major glòria vostra. No ho mereixeu.
Ara us demanem silenci. Un silenci respectuós pels morts i pels que encara han de morir.

Carme Marcet

1 comentari a “No volem cap homenatge

 1. Totalmente d’acord. Jo tina a la Mare a una residencia a Valldoreix i de moment estém contents. Tot i que cada dia la meva mare està molt trista. La podem veure 1 cop per setmana i ara no se jo per jo visc a Barcelona.
  La meva mare te deterioro conitiu vascular i el seu aïllament estat perjudicial .
  Estic farta dels polítics , de culparse uns altres de ser critiques destructives, de no aporta solucions, de buscar culpables,……….
  I a l’hora de surti a la foto estan tots per les seves medalles. Senyors prefereixo menys protagonisme , i mes pensar amb la gent vulnerable ja no per el Covid , si no a la soledat , pensa amb els professionals que si estan fent les coses bé i deixar-los el poder de decisió.
  El Covid ens agafat a tots de sorpresa i es fa sobre la marxa. I amb això no vui dir si ho fan bé o malament. Es una cosa nova actua i es difícil fer-ho bé i que tothom estigui d’acord.
  Penso que els treballadors social, els educadors, els responsables de diferents àmbits ( cultura, Sport, hosteleria, etc..) haurien de està dins de les mesures i decisions . I responsabilitzar qui no faci les coses bé .
  Senyors polítics no es hora de lluirse
  Es hora de treballa tots junts

Deixa un comentari