L’oposició veu irregularitats i poca transparència en el concurs públic de publicitat de l’ajuntament

01/03/2019 – REDACCIÓ /

La CUP es planteja la possibilitat de presentar un contenciós administratiu o d’altres accions judicials contra l’ajuntament. A més Álvaro Benejam, portaveu del Partit Popular, ha presentat un recurs contra aquest procés i Ciutadans ha presentat aquesta setmana al·legacions. L’alcaldessa Carmela Fortuny i el seu equip no han volgut fer declaracions.

Publicitat

 

La CUP-PC ha denunciat “la forma opaca i restrictiva” del concurs públic per atorgar la publicitat del consistori en un únic mitjà de comunicació. A la vegada el grup municipal ha trobat evidències de presumptes irregularitats en la licitació del concurs de publicitat i es planteja la possibilitat de presentar un contenciós administratiu o d’altres accions judicials contra l’ajuntament amb l’objectiu que s’investiguin aquests fets.

La polèmica surt de la licitació dels ‘Serveis d’informació, comunicació i difusió de serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d’abast local’, en què les bases, segons la formació, “semblen fetes a mida per a un sol mitjà de comunicació, fet que considerem inadmissible“.

Publicitat

A més la formació d’esquerra subratlla que l’únic proveïdor que pot guanyar el concurs, “tenia en el moment de la signatura de conveni, una vinculació tan estreta amb l’equip de govern. Un mes després de la publicació de les bases, el director de l’únic mitjà de comunicació privat que previsible pot accedir al concurs, va abandonar el mitjà de comunicació per a passar a formar part de la futura llista electoral per a les eleccions municipals del partit polític de govern, el que encara fa més poc ètica les restriccions del concurs“.

 

Part del comunicat CUP-PC Sant Cugat

 

No tan sols la CUP ha criticat aquesta fórmula utilitzada pel govern de Carmela Fortuny. Álvaro Benejam, portaveu del Partit Popular, ha presentat un recurs contra aquest procés tal com va explicar en una entrevista a la Contraportada. “Aquest concurs ha fet saltar les alarmes a tots els partits de l’oposició perquè hi ha més mitjans de comunicació a la ciutat i sembla encaminat a donar-li al TOT Sant Cugat. A més és molt curiós la relació del propietari d’aquest mitjà amb l’alcaldessa ja que els dos toquen al mateix grup de música“. Per la seva banda el municipal de Ciutadans ha presentat aquesta setmana al·legacions.

Pere Soler, portaveu del PSC de Sant Cugat, s’ha sumat a denunciar públicament les presumptes irregularitats del concurs, aquesta vegada via Twitter. Soler ha demanat la unió de totes de l’oposició per aturar aquesta licitació.

 

L’alcaldessa Carmela Fortuny i el seu equip no han volgut fer declaracions respecte a aquest tema. Les redaccions de TV Sant Cugat i Sant Magazine s’han posat en contacte en diverses ocasions amb el departament de premsa de l’ajuntament per tal de realitzar una entrevista sobre el concurs públic de publicitat.

El termini d’aquest concurs finalitza  aquest 1 de març i l’obertura dels sobres seran el 8 de març a les 12h del matí a la sala de plens.

 

 

 

 

Feu un comentari