Els organitzadors de la FMA aconsegueixen celebrar la festa a la Rambla del Celler

05/06/2019 REDACCIÓ /

Els organitzadors de la Festa Major Alternativa (FMA) van confirmar aquest dilluns en roda de premsa  que l’ajuntament ja els adjudicat l’espai que demanven. Així doncs, tant la FMA com la Cúpula del Tro es celebraran a la Rambla del Celler.

Publicitat

Després de dos mesos de negociacions, els organitzadors s’han sortit amb la seva i han aconseguit que l’Ajuntament permeti la celebració de la FMA i la Cúpula del Tro al mateix lloc que l’any passat, la Rambla del Celler.

De totes maneres, els organitzadors no estan contents del tot i volen mantenir la crítica al consistori perquè consideren que “és intolerable tot el què ens han fet passar, no pot ser que les entitats tinguem tants problemes sempre que volem organitzar alguna activitat autogestionada. Ha quedat més que demostrat que l’antic govern de la ciutat sempre ha estat excloent amb qui no ha comulgat amb els seus ideals i el seu model de ciutat”.

A més, critiquen que volen retallar l’horari de la Cúpula del Tro. Volen escurçar l’horari fins a la 1 o 2 de la matinada. Consideren que això és discriminatori, perquè la resta de places poden acabar a les 4 de la matinada.  Ja han confirmat que seguiran batallant per aconseguir que no es mofiqui l’horari de fi de la festa.

Publicitat

Tot i la polèmica la Festa Major Alternativa es podrà celebrar amb normalitat els dies 27, 28 i 29 de juny. La Cúpula del tro serà el 28 i el 29 juny.

MapaFMA2019

Per últim, els organitzadors van voler reivindicar la Festa Major Alternativa (FMA) com a projecte polític

Projecte polític de la FMA

  • Aposten pels grups locals i per tenir paritat dalt de l’escenari i a les diferents tasques i activitats. De fet aquest aquest any a l’escenari, més del 50% de les artistes seran dones. Com a novetat a destacar hi haurà les adventícies, una cinquantena de dones artistes que actuaran a la plaça amb un espectacle de nova creació per posar de manifest i reivindicar la manca de dones a la programació cultural de la ciutat.
  • Aposten per fomentar el comerç local i aquest any pràcticament tota la provisió ve de comerços de la ciutat com Cal Caballu, la Fata o el Cuquet. A més, des de fa 2 anys, amb aquest ja en seran 3, van començar a apostar per la cervesa Maltista, amb la voluntat de trencar amb grans empreses com Damm.
  • També segueixen treballant per unes festes més sostenibles. Apostant pel comerç local, reduint envasos, reciclant, amb plats i gots reutilitzables i reduint cada vegada més els coberts d’un sòl ús (enguany n’utilitzaran de reutilitzables i acabaran els d’un sòl ús que no van utilitzar els anys passats).
  • Insisteixen que ni a la FMA ni a la Cúpula no toleren les violències masclistes, racistes ni LGTBIfòbiques, i aposten fermament per esdevenir un espai feminista, segur, còmode i lliure de tota discriminació. Per això, entre altres, ja fa quatre anys que disposen i treballen un protocol específic de prevenció i abordatge de violències masclistes, i legitimen absolutament qualsevol resposta que les companyes vulguin donar si són violentades.

Cartell FMA 2019

Feu un comentari