La zona 1 i els robatoris a la Floresta centren el torn de participació

23/01/2019 – Josep Lluís Silva

Els veïns de la Floresta han seguit reivindicant al ple millores en seguretat pel districte per tal de pal·liar els robatoris en domicilis. Tot i que aquest tipus de delictes han baixat a Sant Cugat, a la Floresta s’han mantingut respecte al 2017. El 2018 es van produir 72 robatoris al districte, la mateixa xifra que el 2017. Pel que fa a Valldoreix, aquests van augmentar un 81%, passant de 84 el 2017 a 152 durant el 2018.

la-floresta-santcugat-min

Publicitat

Per aquest motiu, els veïns del districte han tornat a assistir al torn de participació ciutadana del plenari per demanar a Carmela Fortuny que convoqui el ple monogràfic de seguretat que l’alcaldessa ja havia anunciat anteriorment així ampliar la plantilla de policia local.

Un dels participants Alfredo Cernuda, veí de la Floresta, ha acusat l’equip de govern de “banalitzar els robatoris a domicilis”. Per la seva part, tant Cristina Pararia, regidora de Seguretat Ciutadana com l’alcaldessa, han reconegut que és un tema que els preocupa i que estan treballant per solucionar-ho.

Una de les altres preocupacions dels santcugatencs va ser el pagament del Tribut Metropolità com a conseqüència de la nova tarifa plana en el transport públic. Una de les preguntes va ser com repercutirà a la butxaca dels ciutadans la implementació de la tarifa plana del transport.

Publicitat

Carles Brugaroles, regidor d’Economia, ha explicat que el govern local està en desacord sobre com s’aplicarà el nou impost metropolità i ha recordat que l’ajuntament ha presentat un recurs contenciós administratiu per solucionar-ho. A la vegada ha confirmat “que l’impost es comenci a cobrar a partir de l’octubre directament als propietaris d’immobles i indirectament podrà afectar també als llogaters”.

Feu un comentari