Arrenca una prova pilot de lloguer de patinets elèctrics a Can Sant Joan

04/02/2019 – REDACCIÓ /

A partir d’aquesta setmana i durant tres mesos es podran llogar patinets elèctrics al Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan per a millorar la mobilitat a la zona. Es tracta d’una prova pilot per valorar una possible implantació definitiva d’aquest servei en el futur. Pel moment, l’Ajuntament ha autoritzat que empreses de lloguer de patinets elèctrics puguin operar en aquesta zona amb una llicència d’ocupació de via pública vàlida fins a finals d’abril.

Publicitat

 

Aquesta iniciativa es pot dur a terme gràcies a la construcció d’uns 12 km de carril bici a can Sant Joan que l’Ajuntament ha dut a terme per promoure l’ús de la bicicleta o de Vehicles elèctrics de Mobilitat Personal enfront del vehicle privat. Aquests carrils bici estan connectats estratègicament amb l’estació dels FGC de can Sant Joan per tal de facilitar la combinació tren, bici o patinets per arribar a la feina i potenciar així el transport públic.

Pel moment, l’Ajuntament ens ha comunicat que tres empreses ja s’han interessat per oferir aquest servei, tot i que properament se’n podrien afegir més. Oferiran a través de les seves aplicacions per a mòbil el lloguer de patinets elèctrics de classe A, és a dir, de mida petita, sense seient i amb capacitat per a una sola persona. Hi haurà dos punts estratègics on s’ubicaran la majoria dels patinets, a les estacions de ferrocarrils de Can Sant Joan i de l’Hospital General de Catalunya, i també hi haurà diverses zones d’estacionament secundari.

Publicitat

Les empreses gestores d’aquest servei, d’altra banda, també es comprometen a difondre la nova normativa municipal de vehicles de mobilitat personal entre els seus usuaris i vetllar pel seu correcte compliment.

Feu un comentari