1.200 treballadors de Nissan es manifesten a Sant Cugat davant la residència del seu mediador

26/06/2020 – REDACCIÓ /

Uns 1.200 treballadors de Nissan, segons xifres dels Mossos i la Policia Local, s’han manifestat aquest dijous davant la residència de Frank Torres a Sant Cugat, el directiu que ha de pilotar el tancament de les tres plantes que la multinacional japonesa té a Barcelona.

La capçalera de la manifestació dels treballadors de Nissan a la plaça d’Octavià de Sant Cugat

La manifestació tenia la voluntat de deixar clar a Torres que l’únic diàleg que estan disposats a acceptar és el que serveixi per negociar un futur per a les plantes.

Publicitat

En un comunicat, CCOO ha explicat que l’objectiu d’aquesta protesta “és informar la ciutadania santcugatenca que un dels seus veïns ha anat a Barcelona per executar aquesta decisió”. El sindicat insisteix que és un “greu error” i recorda que suposarà que 3.000 empleats directes i 25.000 indirectes perdin la seva feina.

La manifestació estava encapçalada per una gran pancarta on es podia llegir: “Basta de mentides: busquem un futur real”. En aquest sentit, CCOO també insta a la direcció de Renault, per la seva responsabilitat en l’àmbit europeu en el marc de l’Aliança Nissan-Renault-Mitsubishi, a buscar una alternativa industrial que pugui salvar alguns d’aquests milers de llocs de treball.

La manifestació ha omplert de gom a gom les grans vies de comunicació de la ciutat. Ha arrencat a la plaça Octavià per avançar fins al domicili del directiu al barri de l’Eixample. Després, la comitiva ha baixat per l’avinguda de Gràcia on ha deixat imatgesmultitudinàries que criden l’atenció en un escenari post COVID19. Per finalitzar, les protestes han acabat davant de l’Ajuntament on els manifestants han cremat algunes imatges al peu del consistori.

Publicitat

El directiu de Nissan demana diàleg

Hores abans Torres havia demanat als sindicats diàleg per buscar la solució “menys traumàtica”. També ha advertit que “qualsevol amenaça de no voler col·laborar” anirà “en contra de tots”, cinc dies abans de començar el procés de consultes per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afectarà 3.000 persones.

En una trobada virtual, l’encarregat de desmantellar les fàbriques catalanes ha demanat col·laboració al Govern i a la Moncloa per encarar el procés i ha reiterat que el tancament és l’única sortida “viable” després d’analitzar “totes les opcions possibles”.

Nissan decideix ara marxar de Catalunya després de 40 anys d’operar al país.

Feu un comentari