Per Maria Santaella
Ingredients:
1 kg de carn de vedella lligada (peixet o filet de pobre)
Brandi
Mostassa (antiga o normal)
Vi porto
3 pomes Golden
Sucre
Farina
Pebre negre
Sal
Elaboració:
- Macerar la peça de carn amb dos gots de brandi a la nevera durant 24 h. Voltejar la peça durant la maceració unes 3-4 vegades (quedarà més tendre!).
- Un cop passades les 24 h, treure la carn de la nevera i reservar el suc que ha deixat anar. Untar la carn amb la barreja d’una cullerada de mostassa, pebre, sal i el suc de la maceració.
- Escalfar una cassola fonda amb oli que cobreixi la peça fins a la meitat. Quan l’oli estigui molt calent afegir la peça de carn i anar girant per daurar/torrar tot l’exterior.
- Passats 30 min, fer un tall a la peça de carn per veure la cocció i decidir retirar-la del foc o coure-la més (al gust del consumidor). Reservar la carn.
- Bullir les pomes pelades i tallades en una olla amb poca aigua amb una cullerada de sucre durant 10 minuts. Passar les pomes per la batedora i reservar la compota.
- En una paella afegir 2 gots de vi porto, una culleradeta de sucre i una cullerada de farina (vigilar que no ens quedin grumolls).
- Quan comenci a bullir deixar durant 10 min més.
- Ja només queda tallar la carn quan estigui freda i servir amb la salsa i la compota de poma. Bon profit!