Per Maribel Caravantes

Ingredients
4 trossos de bacallà dessalat
500 g mongetes blanques cuites
1 got de vi blanc
1 kg espinacs frescos (poden ser congelats)
1 manat d’alls tendres
2 alls
3 tomàquets madurs
Oli, pebre i sal
Elaboració
- Posar el bacallà en una safata de forn amb un raig d’oli a la superfície i fornejar durant 8 minuts a 180 º
- Disposar en una cassola els alls tallats a làmines i els alls tendres a trossets. Sofregir i passats uns minuts afegir el tomàquet pelat i tallat a trossos. Deixar coure tot plegat uns minuts i incorporar el got de vi blanc. Deixar que s’evapori.
- Afegir els espinacs i cobrir amb aigua per deixar coure uns minuts i a continuació afegir les mongetes blanques i el bacallà separat prèviament a làmines.
- Rectificar de sal, afegir pebre al gust. Servir i degustar.
Posar el bacallà al forn és per facilitar treure les làmines senceres.