Per Maria Santaella
Ingredients:
2 albergínies grosses
4-5 patates
300 g de brandada
1 tomàquet d’amanir gros
Oli d’oliva i orenga
Elaboració:
1. Bullir les patates pelades en una olla.
2. Pelar les albergínies (pell fosca) i tallar-les a rodanxes d’un centímetre de gruix.
3. Salar i coure-les en una planxa ben calenta, 10 minuts per cada costat. Reservar.
4. Un cop la patata estigui cuita, xafar-la amb l’ajuda d’una forquilla per fer-la puré i deixar que refredi.
5. Tallar el tomàquet a rodanxes d’un centímetre de gruix, salar i afegir un raig d’oli.
6. Muntar el plat amb el motlle per capes en el ordre següent: albergínia, brandada, patata, tomàquet, albergínia, brandada i acabar amb una capa de patata.
7. Treure el motlle, afegir un raig d’oli, un polsim d’orenga i a gaudir!
*Si no es vol fer presentació individual, muntar tot en una safata gran i fonda i servir a racions.