Per Maria Santaella

Ingredients:
4 pebrots vermells escalivats
3 albergínies grosses escalivades
3 cebes grosses escalivades
2 botifarres
1 ceba
4 patates grosses
200 g formatge Gruyère (qualsevol formatge per desfer)
Oli, sal i pebre
Elaboració
- Pelar i tallar les patates a rodanxes gruixudes.
- Disposar les rodanxes de patates en una cassola i cobrir amb oli d’oliva. Salar i deixar coure 10 minuts, evitant que la patata quedi cruixent.
- Retirar les patates de la cassola i reservar. Amb el mateix oli, sofregir la ceba (no escalivada) tallada ben petita.
- Treure la pell i esparracar les botifarres. Afegir a la cassola amb la ceba i deixar coure tot plegat durant 15 minuts. Reservar.
- En una safata de forn disposar per capes la patata, l’escalivada salpebrada i la botifarra. Tornar a repetir l’operació per capes.
- Tallar el formatge a quadrats i repartir per sobre el mil fulls.
- Gratinar al forn al gust.
- La patata també es pot fer bullida.