Mil fulls de patata, escalivada i botifarra esparracada

Per Maria Santaella

Ingredients:

4 pebrots vermells escalivats

3 albergínies grosses escalivades

3 cebes grosses escalivades

2 botifarres

1 ceba

4 patates grosses

200 g formatge Gruyère (qualsevol formatge per desfer)

Oli, sal i pebre

Elaboració

  1. Pelar i tallar les patates a rodanxes gruixudes.
  2. Disposar les rodanxes de patates en una cassola i cobrir amb oli d’oliva. Salar i deixar coure 10 minuts, evitant que la patata quedi cruixent.
  3. Retirar les patates de la cassola i reservar. Amb el mateix oli, sofregir la ceba (no escalivada) tallada ben petita.
  4. Treure la pell i esparracar les botifarres. Afegir a la cassola amb la ceba i deixar coure tot plegat durant 15 minuts. Reservar.
  5. En una safata de forn disposar per capes la patata, l’escalivada salpebrada i la botifarra. Tornar a repetir l’operació per capes.
  6. Tallar el formatge a quadrats i repartir per sobre el mil fulls.
  7. Gratinar al forn al gust.
  8. La patata també es pot fer bullida.

Feu un comentari