Mandonguilles d’albergínia amb salsa de tomàquet



Per Maria Santaella

Ingredients
(per a 4 persones aproximadament amb un acompanyament):

Per a les mandonguilles:

  • 2 albergínies grans
  • 1 ceba gran
  • Pa ratllat
  • 1 ou
  • Farina

Per a la salsa de tomàquet:

  • ½ kg de tomàquet pera
  • 1 ceba petita
  • Salsa pesto
  • 1 dent d’all

Preparació:

  1. Rentar i tallar ben petita la ceba i l’albergínia pelada.
  2. Coure la ceba en una paella amb oli d’oliva i sal fins que agafi una mica de color.
  3. A continuació, afegir l’albergínia a la paella, salar i remenar. Deixar coure amb la ceba durant mitja hora fins que l’albergínia quedi tendre.  Retirar del foc i deixar refredar.
  4. Per fer la salsa, ratllar la ceba i els tomàquets i sofregir a la paella amb oli d’oliva i una mica de sal. Quan faci xup-xup, afegir la dent d’all ratllada i dues cullerades de salsa pesto. Remenar i deixar coure tot plegat durant 20 minuts aproximadament.
  5. Recuperar l’albergínia i la ceba fredes i afegir un ou i tres cullerades de pa ratllat. Remenar fins a aconseguir una pasta homogènia i fer les mandonguilles amb les mans.
  6. Enfarinar les mandonguilles i fregir durant 3-4 minuts en una paella amb oli fins que quedin torradetes i llestes per menjar.
  7. És moment de muntar el plat i gaudir!

Deixa un comentari