Per Maribel Caravantes

Ingredients (4 persones):
500 g carn picada de vedella
1/2 botifarra (o carn picada de porc)
2 ous
Farina de galeta (o pa ratllat o miques de pa sucades amb llet)
All i julivert
1 ceba grossa
3 o 4 tomàquets grans
4 peres
1 got moscatell (o xerès tipus Pedro Ximénez. En definitiva, que sigui dolç)
Elaboració:
1. En un bol barrejar la carn picada, la botifarra, els ous, la farina i el julivert fins que quedi una massa homogènia.
2. Agafar petites porcions de massa i donar forma rodona a les mandonguilles.
3. Enfarinar les mandonguilles i fregir en una paella amb oli calent i abundant. Reservar les mandonguilles en una cassola.
4. Tallar els tomàquets i la ceba i sofregir amb el mateix oli de les mandonguilles.
5. Triturar el sofregit i passar pel colador xinès. Afegir el sofregit a la cassola amb les mandonguilles. Deixar coure tot plegat a foc lent fins que la salsa quedi espessa i les mandonguilles tendres.
6. Pelar i tallar les peres en quatre meitats i treure les llavors. Fregir les peres amb una mica d’oli, una culleradeta de sucre i un raig de moscatell. Deixar reduir el moscatell, sense que les peres quedin massa toves.
7. Incorporar les peres a la cassola i deixar coure tot plegat.
6. Retirar i servir. Bon profit!