Per Maribel Caravantes
Ingredients
120 g mantega
120 g sucre morè
6 cullerades soperes de sucre blanc
1 ou
300 g farina de rebosteria
1 cullerada de postres de bicarbonat o llevat
100 g de gotes de xocolata
Sal
*opcional: una cullerada sopera de sucre de vainilla o un sobre petit d’essència de vainilla
Elaboració:
- Preescalfar el forn a 180º.
- Afegir en un bol l’ou, el sucre blanc i morè i la mantega a temperatura ambient (i si és el cas, sucre de vainilla o extracte de vainilla). Barrejar fins a aconseguir una massa homogènia.
- Afegir la farina, el bicarbonat o llevat i el polsim de sal. Tornar a barrejar fins a aconseguir una massa homogènia i afegir les gotes de xocolata, incorporant-les bé a la massa.
- Preparar una safata amb paper de forn.
- Agafar porcions de massa i fer boles de la mida d’una nou. Col·locar les a la safata i aixafar-les lleugerament. Cal deixar espai entre les galetes, ja que al forn es faran més gran i s’eixamplaran.
- Introduir la safata amb les galetes al forn durant 15 minuts.
- Un cop fora deixar-les refredar abans de manipular-les, ja que estaran toves. Un cop refredades ja tindran la consistència pròpia d’una galeta.