Per Pucha de Cèlix Factory
Ingredients:
250 g de tonyina en conserva
2 tasses de farina d’arròs (320 g)
2/3 de tassa d’oli oliva (170 ml)
Tomàquet triturat
1 ceba
1 pebrot
4 ous
All
1 sobre de llevat
Sal i pebre
Per a la salsa:
Oli d’oliva suau
1 ou
Coriandre (cilantro)
Sal
Elaboració:
1. Sofregir ½ ceba picada ben petita i una dent d’all en una paella amb oli calent. Vigilar que l’all no es cremi.
2. Afegir ½ pebrot vermell o groc tallat ben petit i deixar sofregir.
3. Afegir el tomàquet triturat natural a la paella. Quan comenci a fer xup-xup afegir sal i pebre mòlt i retirar del foc.
4. En un bol barrejar la tonyina, l’oli i el sofregit.
5. En un bol a part batre 4 ous fins que quedin espumosos.
6. Afegir la farina i el llevat, vigilant que l’ou no perdi volum.
7. Afegir la barreja de tonyina, oli i sofregit i remenar tot plegat fins que quedi una massa homogènia.
8. Afegir la barreja als recipients de cupcakes i coure al forn durant 15 minuts a 175 graus. (Punxar per veure si està cuit)
Per a la salsa: Maionesa de coriandre (opcional)
1. Batre amb la batedora un ou, un pessic de sal, un raig de llimona i fulles de coriandre (sense la tija perquè li dona amargor) i afegir l’oli d’oliva suau poc a poc. Decorar els cupcakes amb la salsa i degustar!