Coca de verdures i salsitxes



Per Ton Casalins

Ingredients:

  • 400 g de farina de força
  • 25 g de llevat (una pastilla)
  • 10 g de sal
  • 150 ml d’aigua tèbia
  • Oli o llard

    Per a l’escalivada:

  • 2 cebes
  • 2 albergínies
  • 2 pebrots vermells
  • 2 tomàquets sense escalivar
  • Salsitxes o sardines (al gust)

Preparació:

1. Disposar tots els ingredients per fer la massa de la coca: la farina, la sal, el llevat i l’aigua tèbia. Treballar la pasta fins a aconseguir una massa elàstica i que no s’enganxi. Per últim, afegir un bon raig d’oli o llard. Reservar lamassa tapada fins que dobli el seu volum.

2. Mentre esperem, aprofitem per fer l’escalivada. Rentar les albergínies, les cebes i els pebrots i introduir-ho al forn amb un bon raig d’oli durant 40 minuts.

3. Recuperar la massa (aproximadament una hora més tard) i donar-li la forma que vulguem a la coca. Afegir l’escalivada per sobre i els tomàquets naturals tallats per damunt, juntament amb les salsitxes.

4. Coure la coca al forn, preescalfat a 200º, durant 35-40 minuts (no cal dir que cada forn és un món). Que vagi de gust!

Deixa un comentari