Sant Cugat en Comú rebutja la sentència del procés i demana “llibertat, diàleg i solucions”

14/10/2019 – REDACCIÓ /

Sant Cugat en Comú ha emès un comunicat per mostrar el seu rebuig a la sentència del procés que podeu llegir a continuació.

“Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes a fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició, des de Sant Cugat en Comú:

Publicitat

• Expressem la nostra indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició.

• Mostrem la nostra profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant.

• Condemnem la judicialització de la política iniciada pel govern del PP, així com la violència utilitzada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, controlades pel govern de Rajoy, tal i com acredita el fet que desenes de comandaments i agents policials estiguin imputats a instàncies de l’Ajuntament de Barcelona per les càrregues contra ciutadans indefensos l’1 d’octubre de 2017.

Publicitat

• Demanem a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal i unànime a la sentència, centrada en l’exigència de la llibertat dels presos i les preses polítiques, defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives.

• Fem una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent.

• Rebutgem les amenaces directes i indirectes del PP, C’s i el PSOE, d’aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional que, com s’ha demostrat en el passat, no és cap solució política sinó un grau més en el conflicte existent.

• Ens comprometem a promoure totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades. La llibertat dels presos és necessària per desbloquejar la política a Catalunya i a Espanya i per obrir vies que facin possible la resolució del conflicte.

• Reiterem el nostre compromís de treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional que reconegui plenament la nació catalana.”

Feu un comentari