Quins són els primers canvis de la nova alcaldessa Mireia Ingla?23/09/2019 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa Mireia Ingla ha fet balanç dels 100 primers dies en el càrrec, que s’han centrat, principalment, en endreçar l’ajuntament. Una de les prioritats del nou equip de govern que segueix aguantant-se sobre els tres pilars bàsics de la legislatura: emergència democràtica, emergència habitacional i emergència climàtica.

mireia-ingla-100dies

Mireia Ingla, durant l’entrevista al plató de TV Sant Cugat

A les poques setmanes de prendre possessió com a alcaldessa, Mireia Ingla va haver de fer front a una visita dels Mossos d’Esquadra, a instàncies de la fiscalia reclamant l’informe de l’interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i tota la documentació relacionada.

Publicitat

Taula Tercer Sector


mireia-ingla-100dies_2Uns papers que fan referència a tot un seguit de factures corresponents a encàrrecs efectuats per l’Ajuntament que no s’haurien ajustat correctament als procediments requerits en l’àmbit de la contractació.

Una gestió sota sospita de l’anterior govern de la ciutat que va suposar una despesa pública d’1,4 milions d’euros el 2018 i d’uns 140.000 euros de juny a setembre d’aquest any.

Pel que fa a habitatge, Ingla ha explicat també que s’està abordant la reestructuració de Promusa, que implicarà la substitució de l’actual gerent Lluís Hosta i el nomenament del nou Consell d’Administració.

mireia-ingla-100dies_3S’apostarà pel mercat de lloguer i es convocarà també la taula d’habitatge, on hi participaran als actors importants com el sindicat de llogateres, que se’ls ha ofert entrar en el Consell d’administració de Promusa.

Pel que fa a l’emergència climàtica, Mireia Ingla ha explicat que se li farà front amb la taula de l’emergència climàtica que volen que sigui transversal i que liderarà la comissionada i regidora Alba Gordó.

L’alcaldessa ha recordat que totes les mesures s’inclouran en el nou Pla de Govern, que es farà públic en les properes setmanes.

Pots veure l’entrevista sencera a l’alcaldessa Mireia Ingla a TV Sant Cugat on fa balanç dels seus 100 dies en el càrrec.

Deixa un comentari