El govern de la ciutat ajorna l’auditoria externa sobre el Cas Palau26/09/2019 – REDACCIÓ /

L’alcaldessa Mireia Ingla ha informat en una entrevista a TV Sant Cugat que l’auditoria externa no és una prioritat d’aquest equip de govern i que, per tant, s’aparca per més endavant.

Ingla ha explicat que ara el nou govern està concentrant totes les forces en posar en ordre l’Ajuntament i ha matisat que l’auditoria és molt necessària per veure si hi han hagut altres desviaments de diners públics, però que avui en dia no és prioritària.

En la mateixa línea que l’alcaldessa, Marco Simarro, regidor de Joventut, ha declarat a TV Sant Cugat que s’ha d’anar pas per pas i que primer s’ha d’ordenar l’ajuntament.

Publicitat

Una auditoria externa que ve de lluny

En un ple extraordinari del mes de març del 2017, els partits de l’oposició ERC-MES, ICV-EUiA i la CUP-PC van sol·licitar realitzar una auditoria externa per investigar les adjudicacions que des del consistori es van entregar a Ferrovial des del 1997 fins a l’actualitat.

La sol·licitud va arribar després que l’expresident del Palau de la Música Félix Millet confessés en el judici pel Cas Palau que Ferrovial feia donacions perquè els diners anessin a CDC a canvi d’obres públiques.

A l’auditoria s’hauria de revisar la construcció al 2003 del poliesportiu de la Rambla del Celler PAV3 i altres obres públiques adjudicades a Ferrovial i a l’empresa Cintra, vinculada a Ferrovial.

L’any 2018 es va reactivar la demanda de l’auditoria després de la sentència condemnatòria del Cas Palau, emesa el mes de gener, i la difusió de noves obres sota sospita com les de la zona de la Bòbila, el complex esportiu de Mira-Sol i unes promocions d’habitatges públics construïts a l’avinguda Francesc Macià.

Aquest fet va reactivar les peticions de l’oposició de convocar un concurs públic per fer una segona auditoria per investigar tots els casos sota sospita.

Una convocatòria que es va haver d’aturar perquè la majoria de les empreses que es van presentar estaven vinculades amb l’antiga convergència.

Ara, després de més de dos anys, el nou equip de govern deixa per més endavant l’auditoria externa per trobar més irregularitats en la gestió de l’antiga CiU.

Deixa un comentari