Rhodiola, l’ajuda natural a l’estrès

De totes les anomenades “malalties modernes”, l’estrès probablement és la més comuna i estesa entre la població actual. Ens agradi o no, està present en les nostres vides quotidianes.


Anna Sisteré, Brots Herbodietètica


La planta per excel·lència en la gestió de l’estrès és sens dubte la Rhodiola (Rhodiola Rosea). Coneguda com a “adaptògena”, no actua sobre res en concret sinó que és capaç d’incrementar la resistència del cos, ajudant-lo a respondre amb més rapidesa enfront de les tensions a les quals ens enfrontem, i a les influències adverses de l’estrès, sigui quin sigui el seu origen: familiar, social o professional, fins i tot en aquells casos en què no està clar on s’origina.

I com ho fa? Doncs a través de la seva capacitat per modular i reduir els nivells de cortisol (l’hormona que s’allibera com a resposta a l’estrès), d’aquesta manera torna al sistema nerviós el seu equilibri de forma natural, no és estimulant, sinó que senzillament ens ajuda a adaptar-nos a la situació que no podem canviar.

Recomanada per:

  • Si de vegades pateixes angoixa davant situacions diàries i et sents sobrepassat (feina exigent, família, fills, parella…).
  • Has d’afrontar una situació familiar, social o professional difícil (separacions, pèrdua de treball, situacions conflictives, processos de dol…) i et fan sentir trist o deprimit.
  • Vols millorar el teu benestar físic, augmentant vitalitat i energia, i prevenint estats d’esgotament, reforçant memòria i capacitat de concentració (exàmens i proves).

La millor manera de prendre Rhodiola és a través de complements nutricionals (comprimits), ja que així ens assegurem de prendre l’extracte de la planta amb tots els seus principis actius.

Encara que la planta no presenti gaires efectes adversos, cal tenir en compte si es pren alguna medicació o es té alguna condició específica de salut, s’ha de consultar amb un metge abans de prendre-la, igual que no està recomanada per a dones embarassades, en període de lactància, ni en nens.

Feu un comentari