Carlos Vicente, actor



Ebenezer Scrooge és el clàssic personatge del ‘Conte de Nadal’ escrit per Charles Dickens l’any 1843. Mr. Scrooge viatja cada any des del seu Londres natal fins a Sant Cugat per protagonitzar l’espectacle ‘Un Nadal amb Mr. Scrooge’, una entranyable història de Nadal que ja fa 9 anys que el Cor Infantil Sant Cugat i Aula de So porten al Teatre Auditori. A més, estan acompanyats de 440 infants d’escoles de Sant Cugat i Rubí.

L’equip de la revista Sant Cugat Magazine i TV Sant Cugat ha localitzat a Mr. Scrooge amagat entre bastidors i al soterrani del Teatre Auditori esperant el seu gran moment per pujar a l’escenari (dimecres 18 de desembre a la tarda). Després de molt buscar-lo, hem pogut parlar amb ell i descobrir algun dels seus secrets…

MrScrooge-destacat
Mr. Scrooge, el protagonista del Conte de Nadal de Charles Dickens

Mr. Scrooge, vens durant les festes de Nadal a Sant Cugat per l’obra ‘Un Nadal amb Mr. Scrooge’ d’Aula de So. Què et sembla Sant Cugat?

Um… Una ciutat on no paren de néixer nens… No sé si m’agrada. Com és que hi ha tants nens? Hi ha gent que té quatre i cinc. Mires el cotxet i a vegades hi ha dos d’iguals. Això és una bestiesa! Tot i això sembla que els hi agrado…

Crec que sí que els hi agrades, ja que venen a veure’t cada any i a més, t’acompanyen a l’escenari 440 in- fants. Com ho fas amb tants nens?

La veritat és que es porten molt bé. I quan es posen a cantar (somriu)… Bajanades!

Però, Mr. Scrooge, m’han dit que no ets tan dolent i que fins i tot has donat diners a nens…

Això t’han dit? He donat diners i mantes… No sé, deixa’m en pau!

Carlos Vicente, actor que interpreta el personatge Mr.Scrooge, durant l`entrevista

Estem a Nadal i tothom sap que odies aquestes festes però la meva intenció d’avui és aconseguir una felicitació de Nadal pels nostres lectors del famós Mr. Scrooge. Seria possible?

Mai de la vida! Encara que hi ha un moment en què Mr. Scrooge i tots els Mr. Scrooge del món poden canviar.

Els “mai de la vida” es poden convertir en “potser” o en “potser ara és el moment”. I fins i tot pot ser que Mr. Scrooge no torni a veure mai més esperits de cap mena i que la gent digui d’ell que és algú que sap celebrar el Nadal com cal i millor que ningú, si és que algú sap què vol dir celebrar el Nadal… Charles Dickens ens diu que fins i tot Mr. Scrooge pot desitjar a tothom BON NADAL i un feliç Any Nou…

Aconseguit! Gràcies Mr. Scrooge per aquesta particular felicitació nadalenca! Però darrere de tot personatge de ficció sempre hi ha un actor o actriu que s’encarrega de donar-li vida. I en el cas del nostre Mr. Scrooge és l’actor santcugatenc Carlos Vicente. Carlos, fa 7 anys que representes el personatge de Mr. Scrooge. Imagino que te l’estimes i tot!

Aquest és el setè any que interpreto a Mr. Scrooge amb el Cor Infantil de Sant Cugat i amb Aula de So. Per mi és meravellós! A més, m’encanta el Nadal a diferència del personatge.

És un personatge molt representat, però te l’has pogut fer teu?

Sí, com tots els personatges que d’alguna manera o una altra acabes fent-los teus. Vaig començar a fer-me’l meu fa 7 anys i ara no sé sap on acaba Mr. Scrooge i on comença Carlos Vicente.

Ja li hem preguntat a Mr. Scrooge abans però com és actuar amb més de 400 infants damunt de l’escenari del Teatre Auditori?

És una delícia treballar amb el Cor Infantil. Quan elles comencen a cantar automàticament et trasllades al Londres de Mr. Scrooge. Pel que fa als 440 infants, al principi fa una mica de respecte però és fantàstic perquè venen molt preparats.

Carlos, a més de fer de Mr. Scrooge, has treballat en moltes sèries de televisió, pel·lícules, teatre i doblatge. Una d’aquestes sèries és Merlí.

Una meravella de sèrie. Allà era el pare de l’Iñaki Mur. Dos anys enrere vaig fer un curt i també feia de pare de l’Iñaki. Un any després, en un altre curt, vaig tornar a coincidir amb ell. Quan la meva representant em va trucar i em va dir que m’havien ofert un paper en una sèrie de TV3 (Merlí) i que feia de pare d’un alumne, vaig preguntar qui feia del meu fill i justament em va dir, l’Iñaki Mur! L’Iñaki ja em diu papa.

T’hem vist en una gran pel·lícula, ‘REC’ de Jaume Balagueró i Paco Plaza. Hi havia molta planificació en el rodatge o vau poder improvisar?

Estava tot molt planificat. Eren plans seqüència que primer assajàvem molt i preparàvem amb consciència. Sí que és veritat que hi va haver sorpreses que havien organitzat des de direcció i que no ens esperàvem però hi havia molta preparació.

Va ser dur el rodatge?

Va ser dur però molt divertit. Començàvem a les vuit del vespre i fins que acabàvem. Tot en el famós edifici de Rambla Catalunya. Quan vaig rodar ‘REC’ no era conscient del que estàvem fent ni com acabaria. ‘REC’ va ser una bomba.

Quan vas llegir el guió per primera vegada vas pensar que tindria tant èxit?

No, quan em van oferir la proposta era com una prova, i no una pel·lícula, que volien fer Balagueró i Plaza. I de sobte allò va anar creixent. Crec que quan vam acabar el rodatge, allò va anar creixent i creixent. Quan ho vam veure vam dir “uala” (amb una gran exclamació).

També has fet teatre, per exemple l’obra ‘La dona de negre (La mujer de negro)’. Un treball que ha marcat la teva trajectòria, no?

Sí, ha marcat la meva trajectòria i la meva vida. Vaig tenir la sort de fer-la fa anys amb l’Emilio Gutiérrez Caba, ell feia el personatge gran i jo el jove.

I curiosament l’any passat vaig tornar a fer aquesta obra i en aquest cas jo feia el personatge de gran.

Per acabar, has participat en sèries espanyoles com ‘La que se avecina’ o ‘Cuéntame’?

Sí, en ‘La que se avecina’ va ser un rodatge molt divertit. A ‘Cuéntame’ vaig fer un personatge que li vaig agafar estima i que va sortir durant 3 temporades. Era un polític d’UCD que tenia coses amagades.

Deixa un comentari