Arnau Blanch i Eric Griso, membres d’Arnau Griso“Hem compost lletres amb Miki d’Operación Triunfo pel seu primer disc”

Els santcugatencs Arnau Blanch (1993), cantant, i Eric Griso (1990), guitarra, formen el grup musical Arnau Griso. El passat divendres 22 de març van presentar al Teatre Auditori el seu primer àlbum d’estudi “Revolución Bananera”, un disc que neix sota el paraigua de Sony Music. Un treball que defineixen com “made in Sant Cugat” perquè “la meitat de les lletres del disc les hem compost a Sant Cugat”.

Arnau Griso és un grup modern, amant de l’humor i creat des de les xarxes socials. L’any 2011 l’Eric i l’Arnau publicaven vídeos amb les seves cançons a Youtube com a hobby i amb l’objectiu de divertir als seus amics. Amb “Es Gratis” (2015) el grup va començar augmentar la seva xifra de seguidors. Ara cançons com “El Gusto es Mío”, una crítica al postuero, “Para que el mundo lo vea” o “Desamortil” acumulen més de 60 milions de visualitzacions. A més, han tocat per La Marató de TV3 i la passada tardor van visitar als concursants d’Operación Triunfo quan estaven a l’acadèmia.

I per quan el segon disc? Doncs els seus seguidors hauran d’esperar perquè serà, com a mínim, a partir de l’any 2020.

arnau-griso-entrevista-destacada
Els integrants del grup Arnau Griso

Per què us vau decidir per Arnau Griso? És un nom senzill creat amb el nom d’un i el cognom de l’altre.
Arnau: Tan fàcil que ni funciona perquè la gent es pensa que és una sola persona. És la demostració que no teníem intenció de triomfar.
Eric: Va ser una decisió poc meditada.

He llegit que no teniu ni la menor idea de com heu arribat fins aquí en el món de la música. A més, vosaltres vau començar publicant vídeos a Youtube, no?
A: Era pels amics. No tocàvem mai en directe però penjàvem els vídeos de les cançons a Youtube perquè els amics ho poguessin veure. Com vam veure que agradava, vam compondre el tema “Es gratis”. A més, va ser el primer videoclip que vaig fer jo com a realitzador!

Com es porta el fet d’estar tan exposats a les xarxes socials?
E: És una viralitat. Fa temps que he deixat de llegir i analitzar tots els comentaris que em deixen. Sempre hi ha algú que es dedica a criticar. Per sort tenim pocs haters.

I es lliga més?
E: És inevitable!
A: Penso que coneixes a més gent i per probabilitats acabes tenint més opcions.

Us defineixen com un grup “buenrollista”. Us agrada aquesta etiqueta?
E: És una etiqueta que han posat a la nostra música i òbviament que intentem buscar les coses maques de la vida, però també tenim dies de tot, com tothom. A vegades fins i tot és una càrrega tenir aquesta etiqueta.
A: No és el bon rotllo el que fem servir sinó l’humor. L’humor, que no és necessàriament bon rotllo, és dir les coses d’una altra manera.

A part de l’humor, hi ha un missatge i un aprenentatge en les vostres lletres?
A: Intentem sempre posar una “moraleja”. L’Eric és un maniàtic en buscar un rerefons a les cançons. És un histèric amb això. Per exemple, la cançó “El Gusto Es Mío” parla del sexe d’una manera realista. Hi ha molt més fracàs en el sexe del que ens ven la indústria pornogràfica i les cançons de reggaeton.

Amb la cançó “Para que el mundo lo vea” vau fer una crítica al món del “postuero”. Ara feu vosaltres també “postuero” a les xarxes socials?
E: Ara pequem de “posturetas” perquè utilitzem les xarxes socials de manera professional.
A: Penso que no. És diferent explicar la teva vida per obtenir un reconeixement social que la necessitat d’explicar la teva feina amb l’objectiu de poder viure d’ella. És el discurs que em dic amb mi mateix per viure feliç!
E: Tenim llicència per posturear!

Quina obsessió teniu amb els plàtans que veig que surten en els vostres videoclips, el logotip del grup i en el nom del vostre disc?
A: Jo en veritat sóc al·lèrgic. Estàvem buscant una imatge que ens representés i vam veure que el plàtan era una cosa tan fresca, tan natural, tan fàl·lica (riu). Era una imatge molt directa amb un imaginari al voltant.

arnau-griso-entrevistaUs han arribat a dir que sou el “Taburete de izquierdas” (Taburete és un grup de música madrileny liderat pel fill de Bárcenas). Com us ho preneu? És un “piropo” per vosaltres?
A: La part d’esquerres, segur!
E: La veritat és que més enllà de compartir molt públic amb ells, no veig cap mena de similitud. El que passa és que vam sortir més o menys a la mateixa època i a més hi ha un públic compartit.

Vau estar a l’acadèmia d’Operación Triunfo donant consells als “triunfitos”. Com va anar?
E: Ens van convidar a xerrar una estona i els vam donar uns tips de composició, com per exemple que parlessin de coses més enllà de l’amor. Tots eren súper macos i són xavals hiperformats.

Faríeu alguna col·laboració amb algun “triunfito”?
A: Hem compost lletres amb Miki d’OT pel seu primer disc.
E: Sí que veig una col·laboració amb el Miki. Crec que és un noi amb uns gustos musicals més alternatius i eclèctics. Sí que em veuria col·laborant amb ell.

Com veieu a Miki per Eurovisión?
A: Ho petarà!
E: Per fi sortim de les balades i del latineo. Mola perquè és un so més mestís que pot funcionar molt bé.

Arnau Griso aniria al festival d’Eurovisión?
E: Ja ho regalo! És un merder i una “arma de doble filo”. Et dóna molta visibilitat però has d’estar molt segur del que fas perquè et critiquen per tot.
A: Podem anar a boicotejar-lo com el Rodolfo Chikilicuatre.

En els vostres inicis us hauríeu presentat al càsting d’un concurs de televisió com Operación Triunfo?
A: Ens han ofert alguna vegada anar a la Voz i a Factor X. Realment el que es valora en aquest tipus de programes és un tipus de talent que no tenim nosaltres. Nosaltres no som virtuosos en el cant. Musicalment estem a anys lluny d’algú que es pugui presentar en aquests concursos.

Ara que venen eleccions, acceptaríeu l’encàrrec d’algun partit polític per fer-li un himne?
A: Sense cap dubte! Faria l’himne a UPyD, a VOX i al PP també! (riu). A Ciutadans suposo que estarà la Malú fent el seu himne.

El que més m’ha sorprès cercant informació d’Arnau Griso és que no heu tocat a la Festa Major. Com és possible?
E: Va haver-hi una possibilitat però vaig demanar immunitat “per la festa” però no m’ho van concedir.
A: L’Eric volia la clau de la ciutat! És l’única condició i a més aniríem gratis. Vol tenir la immunitat durant els dies de Festa Major.

Deixa un comentari