Zona de Baixes Emissions: consulta el calendari de sancions segons el teu vehicle

29/04/2021 – Redacció /

L’1 de maig Sant Cugat posara en marxa la Zona de Baixes Emissions (ZBE), la primera d’àmbit local a l’àrea metropolitana de Barcelona.

La ZBE comprèn una àrea de 4 km2 del municipi i està delimitada per la carretera de Vallvidrera, la ronda Nord, l’avinguda de Roquetes, el carrer de Sant Crist Llaceres i el passeig de Valldoreix. Els vehicles als quals no els correspon distintiu ambiental de la DGT (Zero emissions / ECO / B / C) no podran accedir ni circular per la ZBE local de Sant Cugat de dilluns a divendres de 7 a 20 h.

Publicitat
Personal de la brigada municipal col·locant els cartells informatius de la ZBE

Els vehicles als quals no els correspon distintiu ambiental de la DGT (Zero emissions / ECO / B / C) no podran accedir ni circular-hi de dilluns a divendres de 7 a 20 h. Tota la informació es pot consultar a https://santcugat.cat/zbe.

Per tal de facilitar un període d’adaptació, l’Ajuntament ha activat un conjunt de moratòries abans de començar a imposar sancions:

  • Motos i cotxes: el règim sancionador per als vehicles M1 i L (motos i cotxes) entrarà en vigor 6 mesos després, és a dir: l’1 de novembre del 2021.
  • Furgonetes, camions i autobusos: el règim sancionador per als vehicles N1, N2, N3, M2 i M3 (furgonetes, camions i autobusos) entrarà en vigor 12 mesos després, és a dir: l’1 de maig del 2022.
  • Camions mercaderies al Polígon can Magí: el règim sancionador per als vehicles N2 i N3 (camions grans de mercaderies) que circulin dins l’àmbit del Polígon de Can Magí entrarà en vigor 5 anys després, és a dir: l’1 de maig del 2026
  • Vehicles professionals (motos i cotxes): el regim sancionador entrarà en vigor l’1 de maig del 2022 (12 mesos després) per a les motos i cotxes (vehicles M1 i L) dedicats a l’exercici de l’activitat professional d’autònoms que tinguin ingressos baixos (inferiors a 2 vegades l’indicador de renda d’efectes múltiples (IPREM). En aquest cas concret, per obtenir aquesta moratòria cal sol·licitar-ho al web https://zberegistre.ambmobilitat.cat

El control de vehicles es realitzarà automàticament mitjançant un sistema de lectura de matrícula amb càmeres fixes als semàfors i un cotxe policia amb càmera. Les infraccions -que seran d’entre 100 i 500€- es començaran a aplicar a partir de l’1 de novembre per donar un període d’adaptació a la ZBE. Els ingressos de les multes finançaran actuacions per impulsar la mobilitat neta i saludable.

Publicitat

Feu un comentari