Una tronada de Diables a 30 punts de la ciutat encendrà els llums de Nadal19/11/2020 – Redacció /

Sant Cugat donarà el tret de sortida al Nadal el proper divendres 27 de novembre amb la tradicional encesa de llums. Enguany, però, no serà una encesa amb convocatòria ciutadana en compliment de les mesures de seguretat COVID decretades, sinó que els santcugatencs i santcugatenques escoltaran a les 18:30 hores una tronada simultània a 30 punts de la ciutat a càrrec de Diables Sant Cugat. D’aquesta manera, una seixantena de membres de l’entitat local encendran les metxes i 44 quilos de pólvora faran tremolar el municipi per just després il·luminar la ciutat en la benvinguda al Nadal. La tronada no es farà a prop de zones boscoses i seguirà totes les mesures de seguretat habituals. A més, per evitar aglomeracions, l’Ajuntament no farà públiques les ubicacions de l’activitat.

L’encesa de llums serà a càrrec de Diables Sant Cugat

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat ha declarat que no és un any normal, però que “el Nadal es viurà amb intensitat a Sant Cugat”. Madrona ha explicat que “no tindrem les 2.000 persones de l’any passat a Octavià amb l’encesa, però tindrem una entitat de cultura popular representant l’inici de Nadal. Una bona manera de dir que la cultura no s’atura i que passarem, dins el possible, un Bon Nadal!”.

La il·luminació augmenta un 24%

La ciutat augmenta els llums de Nadal:

 • 200.000 bombetes LED (5.500 kWh) que representen 250 motius nadalencs pels carrers.  És la mateixa il·luminació de 2019.
 • 16.000 bombetes LED (440 kWh) extra per decorar 80 arbres a diferents punts del municipi.
 • 32.218 bombetes LED(885 kWh) extra en decoració amb figures 3D de gran volum a diferents indrets de la ciutat.

En total, 248.218 bombetes LED, un 24,1% més que l’any anterior i amb un cost total de 85.098 euros. L’horari d’encesa serà de 17.30 a les 23h cada dia, tret dels festius en què les bombetes s’apagaran a les 2 de la matinada.

Publicitat


Els llums de Nadal s’estendran per tot el municipi, gràcies a la recent moció institucional aprovada al ple de novembre. El compromís implica que, per primera vegada, els llums arribin de forma més àmplia a tot el territori: eixos comercials i el conjunt dels districtes. Els mercats municipals de Mira-sol i Volpalleres també s’il·luminaran.

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans: “Som molt conscients que la llum d’aquest Nadal és més necessària que mai. No només per a la reactivació del comerç, sinó també per dotar Sant Cugat d’esperit nadalenc després d’uns mesos tan durs. Ampliar la presència de les bombetes LED és portar el Nadal a tots els carrers. Això sí: de forma sostenible amb LED de baix consum”.

Altres activitats de Nadal

A banda de l’encesa de llums, Sant Cugat també comptarà amb les fires nadalenques:

 • Fira de Nadal i Artesans de Sant Cugat
  Dates: Del 27 de novembre al 24 de desembre
  Horari: de 10 a 20 h (dijous matí tancat per coincidència amb el mercadet)
  Lloc: plaça d’Octavià
 • Fira de Reis
  Dates: Del 2 al 5 de gener
  Horari: de 10 a 21h
  Lloc: rambla del Celler

Les mesures COVID afecten l’aforament de les dues fires: la de Nadal i artesans tindrà 10 parades i la de Reis, 50. Per ambientar els espais, les dues fires comptaran amb actuacions musicals de La Pua.

Una altra activitat que queda fora del programa festiu és el trenent de de Nadal. Les mesures de prevenció de la covid-19 han obligat a eliminar el vehicle vermell que tradicionalment recorria els carrers de la ciutat.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Comerç: “Ampliar els llums de Nadal era quelcom just i necessari. Per al conjunt de ciutadans i ciutadanes, però sobretot, per al comerç local. El comerç de proximitat necessita aquest Nadal més que mai, per això emplaço la ciutadania a pensar en els nostres botiguers quan pensin en els regals de Nadal. Aquest seria el millor regal de tots”.

Deixa un comentari